Cateva carti de stiinta pe care trebuie sa le citesti

teo

O nou revolutie tehnologica are loc chiar in momentul de fata, fiindca pe zi ce trece se descopera tehnologii mai nou, mai utile si parca desprinse tot mai bine din viitor. Acum cateva zile oamenii de stiinta au anuntat faptul ca au reusit sa teleporteze o particula foarte mica, la o distanta de 25km. Alti oameni de stiinta au anuntat azi, primele tehnologii care iti permit sa faci aproape orice material, invizibil. Cei de la Samsung au lansat recent primul smartphone cu ecran curbat, iar cei de la Apple au introdus primul sistem de plata care utilizeaza doar amprenta personala. Toate acestea fac parte dintr-o secventa care se deruleaza foarte repede si care au fost de mult gandite de marii oameni de stiinta din trecutul apropiat. Toate au luat nastere o data cu primele momente alte universului nostru material.

Acum cateva zile, Stephen Hawking a anuntat pe internet o noua stire foarte importanta: “totusi, Dumnezeu nu exista” – adica o expresie pe care Steven a spus-o dupa ce a analizat mai bine universul si toate lucrurile pe care le cuprinde acesta. Pana ce a ajuins la aceasta concluzie, Stephen a lansat 4 carti in care si-a pus gandurile cele mai adanci pe fiecare fila din carte. A lansat in anul 2007 prima sa carte sub titlul “Scurta Istorie a Timpului” in care sunt dezabatute subiecte precum: de ce s-a nascut Universul?; exista alte dimensiuni? cat de mare este Universul?; carte s-a vandut in peste 5 milioane de bucati, in toata lumea.

A doua carte lansat de Hawking, a fost Teoria Universala ( 17 Lei ) prin care a incercat sa cuprinda si sa dovedeasca cel mai important subiect pe care fizicienii il discutau: momentul nasterii universului si cum a evoluat acesta de la primele momente ale sale. Tot in aceasta carte mai poti gasi subiecte fierbinti despre: teoria corzilor, sensul timpului si cateva idei despre gaurile negre. A trei-a carte lansata impreuna cu Leonard Mlodinow, intitulata “Marele Plan”, aduce o noua serie de subiecte pe care omenirea inca nu le-a clarificat si anume: de ce suntem unde suntem?; cine suntem noi?; care este realitatea adevarata?. In total 160 de pagini captivante si care iti vor schimba putin pereceptia despre lume.

Ultima carte si cea mai bine vanduta se numeste: O mai scurta Istorie a Timpului( 34 Lei ) care s-a vandut in peste 10 milioane de bucati, in toata lumea. Aceasta carte trateaza doua subiecte foarte imporntante, pana in cel mai mic detaliu: nasterea universului si natura timpului + a spatiului. Acesta abordeaza un stil foarte simplist si direct, prin care incearca sa ne lamureasca asupra celor doua probleme.

Totate aceste carti le poti achizitiona de la magazinul online Libris, care este in acelasi timp cel mai mare magazin de carti din Romania. Aceste carti beneficieaza de o reducere de 10%, pentru ca oricare din noi sa le poata cumpara. Mai sunt si alte carti de Albert Einstein, precum “Teoria relativitatii pe intelesul tuturor” sau “Cum vad eu lumea” de acelasi autor. O colectie impresionata de carti care trateaza stiinta si filosofia la un alt nivel. Iti recomand sa citesti aceste carti.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DYR Online - Directorul tau web cu transfer de page rank