Blender Philips HR2100 in review

img_20141002_162822

Probabil cel mai folosit aparat din bucataria omului modern – cu acesta isi prepara sucurile naturale, shake-urile proteice si chiar poate sa il foloseasca pe post de “robot de bucatarie”. Acest dispozitiv magic se numeste “blender”. Termenul a ajuns repede pe la urechile oamenilor si deja avem pe piata o gramada de firme care produc acest blender. Anul trecut mi-am achizitionat si eu acest aparat de bucatarie. Am ales firma Philips, deoarece are cele mai multe produse de bucatarie in momentul de fata. M-am uitat peste oferta celor de la eMag si am gasit blender-ul Philips HR2100 – acuma nu mai este pe stoc, dar a aparut varianta mai noua a acestui model – HR2100/00 – adica aproape aceslasi nume, doar un design schimbat si putin tunning.

Dupa cum poti observa, acesta are un pret foarte accesibil pentru orice buzunar. Eu l-am cumparat din urmatorul motiv: vreau sa duc o viata mai sanatoasa, folosind mai multe fructe in meniul meu zilnic. Il mai folosesc si pe post de shaker, deoarece acesta amesteca foarte bine pudrele proteice.

Pe partea de constructie, blenderul meu HR2100 este foarte simplu. In partea de jos avem corpul principal care cuprinde motorul si la suprafata, cateva rosturi in care se fixeaza borcanul din plastic. In mijloc avem un cutit, care nu este prea ascutit. Defapt la nici un blender nu avem cutit ascutit, pentru ca acesta are rolul de a zdrobi. Nu incerca sa il ascuti sub nici o forma. Sistemul de prindere a elicei este destul de simplu si se face doar printr-o rasucire care preseaza 4 cleme din plastic. Este ermetic si nu permite continutului sa ajunga la motor. Suportul pe care este motorul, se lipeste foarte bine de orice suprafata – deci ai stabilitate foarte buna la viteza maxima.

In partea de sus avem un capac care se poate demonta foarte usor de pe borcan. Este prevazut cu doua mici “bule” iesite in relief, care se imbina perfect in manerul borcanului. Capacul este prevazut cu o gaura in mijloc pentru a putea aduaga orice doresti chiar in timpul functionarii.

Cat despre motor acesta are 3 trepte de viteza – mai corect ar fi doar 2, deoarece una este pe post de “agitator”. Cele doua trepte invart elicea in functie de cat de “pasta” vrei produsul final. Sunet-ul scos la treapta 2 este destul de puternic, dar la o asemenea viteza, blender-ul isi face treaba rapid.

Ce se mai poate toca cu blender-ul? pai eu am incercat sa toc morcovi, gogosari si vinete. Toate cu un pic de ajutor, deoarece nu sunt destul de suculente sau nu se invart cum ar trebui in borcan. Eu iti recomand orice marca de blender atata timp cat il vei folosi in fiecare zi. Modelul HR 2100 este usor de spalat, usor de intretinut si nu consuma mult curent.

Mai jos, ai cateva poze cu HR2100 modelul mai vechi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DYR Online - Directorul tau web cu transfer de page rank