Apple MacBook Pro 13 – scurt review

mac

Putina lume isi permite un asemenea laptop marca Apple, care ajunge la pretul de 8.099 Lei la eMag. Un pret destul de mare, dar cand ne uitam putin la laptopul MacBook Pro ne dam seamana ca acest valoreaza mai mult de atat. Cei care sunt in cautarea unui MacBook Pro, trebuie sa stie ca in aceasta perioada – 23-25 Septembrie, modelul MacBook Pro 13″ are o reducere impresionanta de 1.580 Lei – adica nou pret este de 6.519 Lei. O reducere importanta, deoarece aceste modele se vand destul de greu si multa lumea habar nu are de ce este in stare un laptop de la Apple.

Dupa cum stim, aceste modele de MacBook, sunt de departe cele mai subtiri si mai elegante laptopuri disponibile pe piata din intreaga lume. Nic performanta si simplitatea sistemului de operare nu ne lasa la greu, iar aici vorbim de cele mai noi componente disponibile pe piata. Cea mai buna rezolutie pentru un laptop, cel mai rapid HDD si cea mai buna constructie.

retina

Modelul Pro 13 sau ME866 are la interiorul sau urmatoarele componente hardware: procesor Intel i5 de ultima generatie, dus la o frecventa de 2,6 Ghz si o memorie cache de 3MB. Pe langa acest procesor marca Intel, avem o memorie RAM de 8GB DDR3 la o frecventa mare de 1.600 Mhz. Placa video este de tip integrata, iar modelul este la fel de ultima generatie: Intel HD 4000. Aceste 3 componente iti vor asigura cea mai buna viteza pe partea de interfata, iar orice aplicatie sau joc, iti va rula fara nici o problema. Daca la laptopurile normale avem HDD-uri care nu se rotesc mai repede de 5.400 rpm, la acest model de la Apple, HDD este de tip SSD – adica noua generatie de HDD care au viteze de 20 ori mai mari decat un HDD obisnuit. Capacitatea de stocare a lui Pro 13 este de 512GB pe SSD.

Pe partea de conectivtiate acesta dispune de urmatoarele porturi: HDMI, port audio, thunderbolt si 2 porturi USB versiunea 3.0 – cele mai rapide porturi USB de pe piata. In partea frontala mai avem o camera capabila de inregistrare video 720p, dotata cu o multime de functii speciale, pentru programele pre-instalate pe acest laptop. Pe partea de retea, acesta are in dotare un Bluethoot versiunea 4.0 precum si un model Wireless 802.11 a/c. Am uitat sa mentionez ca acest mai are si un port pentru carduri, care sporta memorii de tip SDXC.

porturi

Partea cea mai importanta a acestui Mac Pro 13, consta in acumulatorul sau, care in ciuda dimensiunilor sale atat de reduse, are o capacitate destul de mare, precum si o autonomie ridicata. acumulatorul are o capacitate de 7.180 mAh care rezista cel putin 8 ore in modul normal de folosire. Producatorul promite peste 9 ore, dar eu cred ca valoarea de 8, este putin mai credibila.

Eu inca nu am avut ocazia sa testez mai mult imp un astfel de laptop, dar am avut cateva ocazii sa il tin in mana si am ramas pur si simplu uimit. Daca ai banii in buzunar, nu ezita sa ii scoti si sa comanzi un MAcBook Pro de la Apple.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DYR Online - Directorul tau web cu transfer de page rank