Aparat de aer conditionat Daikin FTXB25C-RXB25C – scurt review

Dacă și această vară te-a prins fără un aparat de aer condiționat în casă, eu îți recomand să îți comanzi unul de îndată. De ce? deoarece temperaturile din această perioadă sunt foarte mari iar singura soluție pentru confortul tău este un astfel de aparat de aer condiționat. Pentru tine am găsit în timp ce îmi căutam și eu un aparat de acest gen, un model de la Daikin, despre care am auzit că este foarte bun și foarte silențios. Modelul recomandat de mine este Daikin FTXB25C, unul dintre cele mai silențioase aparate de aer condiționat disponibile la noi în țară. Când mă refer că este silențios, mă refer că la interior are o cifră a zgomotului la doar 21 dB ! La parta exterioară, zgomotul aproape se dublează, dar ceea ce contează cel mai mult, este ca el să nu facă mult zgomot la interior.daikin

Trecând mai departe la partea de review pentru Daikin FTXB25C RXB25, afăm că acest aparat de aer condiționat este de tip inverter. Ce însemnă inverter? înseamnă că aparatul de aer are un sistem de control al ventilatorului care reglează în mod constant temperatura astfel încăt consumul de energie să fie cât mai mic și să nu existe fluctuații de temperatură în locuință. Acestea au în interiorul acesta un mic motoraș electric ce permite electromotorului să funcționeze mai ”ușor”, Desigur, aici apare și un dezavantaj, deoarece acest motoraș se poate strica mai des. Dacă alegi însă acest model de la Daikin, care are doar componente de calitate, vei avea garanția că acesta va rezista cu bine 2-3 sezoane fierbinți. Daikin este o companie din Cehia, care produce aparate de aer conțitionat foarte bune, renumite peste tot în Europa.

Funcții speciale

Înainte de a trece la funcțiile speciale, amintim că acest model de aer condiționat are o capacitate de 12.000 BTU. Ce înseamnă BTU ? BTU este o unitate de măsură care nu se regăsește în sistemul nostru European de unități, dar ca și o definiție a acestuia, pot să vă spun că este cantiatea de căldură necesară pentru a crește sau a scădea cu 1 grad temperatura unei anumite cantități de apă. Aceasta deseori se poate calcula in sistemul de unități de pe teritoriul americii. cu cât aceste cifre din fața unității BTU este mai mare, cu atât aparatul de aer condiționat este mai eficient. Rezultatul, Daikin RXB25C este foarte puternic, silențios și se încadrează în categoria medie a aparatelor de răcire.

  1. Funcția Ventilare Rece – asigură pe o surprafața mare, un vânt plăcut, uniform și de temperatură constantă
  2. Funcția Încălzire – la fel ca și funcție ventilare aer rece
  3. Auto-Restart – în cazul în care aparatul se oprește în timpul unei pane de curnet, acesta îți reia singur programul setat de tine.
  4. Dezghețare automată – chiar și pe sezonul rece, acesta nu permite aerului de afară să producă zone de gheață în el
  5. Dezumidificare – una din cele mai importante funcții, deoarece aparatele de aer condiționat se bazează pe acest transfer din apă în aer, iar rezultateul poate fi deseori nedorit. Acesta însă are funcția care scoate umiditate foarte bine din aerul din locuință
  6. Funcție Jet – poate scoate aer rece la o anumită temperatură la un interval de timp bine setat. Util atunci când vrei un aer rece rapid.
  7. HotStart – foarte puține aparate au această funcție, pe care o las pentru tine să o descoperi
  8. Sleep Mode – funcționează silențios și la un flux de aer care nu te deranjează peste noapte.
  9. Turbo – scade foarte rapid temperatura din încăpere, dar cu un consum de energie direct proporțional

Alte caracteristici importante 

Design – la acest capitol, Daikin FTXB25C-RXB25C nu pare să impresionezi în nici un fel. Are un design simplu, cu un body interior ce măsoară 77 x 28,3 x 21,6 cm, iar cel exterior puțin mai mare. La cel interior avem un capac din plastic, de bună calitate, pe culoarea alb și o zonă cu o singură paletă pentru direcționarea aerului rece. În partea dreaptă avem un mic display LCD, de unde putem citi temperatura, modul și timp-ul rămas în caz de programare. Simplu, intuitiv și ușor de programat.

Aparatul are 6 trepte la ventilator, fiecare special concepută pentru un anumit program. De exemplu, noaptea, aparatul trece pe o treaptă inferioară care să asigur un flux de aer cu o viteză mică. Ce mai puternică treaptă, este utilizată la modul Turbo. Aici eu recomand să nu depășești treapta 4, deoarece este puțin dăunător pentru sănătatea ta, daca nu ești învățat cu aparatele de aer condiționat.

Clasă de energie A+ datorită acestei încadrări în această clasă, Daikin 25CFTX este unul din cele mai eficiente aparate de aer condiționat din clasa lui. Combinând clasa de energie și nivelul de zgomot pe care îl are acest model, pot să îți spun că Daikin FTXB25C-RXB25C este una din cele mai bune alegeri pe care le poți face dacă eștei în căutarea unui aparat eficient și de bună calitate. Zgomot mic, consum mic de energie și un preț chiar foarte bun. Modelul este disponibil la eMAG, la prețul de 1.900 Lei. Instalarea o poți face accesând tot un servicu eMAG de instalare, care nu costă mai mult de 400 Lei. Îl poți comanda folosind orice link de afiliere din acest articol! Îți mulțumesc și sper să alegi acest model!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DYR Online - Directorul tau web cu transfer de page rank