Anvelope de iarna – care sunt cele mai bune?

 


In acest an iarna o sa isi faca aparitia chiar in ultimele 2 luni ale acestui an – mai exact vom avea primele ninsori incepand cu luna Noiembrie, mai spre mijlocul acesteia. Tot ce ai de facut pana cand prima ninsoare va ajunge in fiecare oras din tara, este sa te gandesti ce anvelope de iarna iti vei cumpara in acest an. Legislatia din vigoare te obliga ca incepand cu prima ninsoare din tara, sa iti schimbi de indata anvelopele de vara cu cele de iarna. Exista multe voci care spun ca daca nu le ai in dotare, politia te poate opri si sa te amendeze. Nu este chiar asa cu noua legislatie care spune ca: doar in conditiile in care pui in pericol sau ai produs ceva accident din cauza neadaptarii anvelopelor la conditiile de iarna, vei fi amendat. Totusi unele filtre de politie pot sa te opreasca pentru a se uita si verifica anvelopele tale si sa te atentioneze.

Insa recomandarea mea este urmatoarea: chiar daca nu ninge pana in luna Noiembrie sau Decembrie, ar trebui sa iti echipezi masina cu anvelope de iarna pentru ca acestea iti ofera o siguranta mai buna la temperaturile scazute. Poate un polei sau o portiune de drum inghetata pe pod, poate sa duca la un accident grav. Toate anvelopele de iarna sunt special concepute sa aiba un grip mai bun pe asfalt, chiar daca acesta este acoperit de un strat de gheata. Textura mai moale si “crestele” mari sunt punctele cu care anvelopele de iarna iti aduc siguranta pe orice drum public.


Totusi, care sunt cele mai bune anvelope de iarna?

Raspunsul este cat se poate de simplu: cele mai scumpe sunt si cele mai bune. Aici ne intereseaza doua aspecte: pretul si calitatea. Exista doua sau chiar mai multe timpuri de anvelope: cele ieftine care dureaza cel mult un sezon de iarna si cele care sunt scumpe si rezista chiar si 2 sau mai multe sezoane de iarna (schimbate la timp si pastrate in conditii bune). Nu toata lumea isi permite sa scoata din buzunar 300 -400 Lei pe o anvelopa de iarna. Asa ca cele mai bune anvelope de iarna de exemplu pentru o Dacia Logan sunt cele la 200 -220 Lei. Pentru asta, cei de la eMag au pregatit o oferta foarte buna: ai transport gratis la tine acasa si cele mai mici preturi de pe piata. Eu m-am uitat peste oferta lor si am ales urmatoarele anvelope accesibile de iarna:

Exista insa peste 1.200 de anvelope de iarna in oferta celor de la eMag. Incepand cu cele de 12″ pana la cele de 22″, inclusiv toate marcile cunoscute Michelin, GoodYear, Pirelli si Dunlop, toate ajung la tine acasa gratis. Preturile incep de la 180 si ajung si la 600 Lei pentru o singura anvelopa. Avem insa si 4 anvelope marca Pirelli si Michelin care costa peste 2.000 Lei – deci ai de unde alege! Eu iti recomand sa te uiti aici peste toata oferta celor de la eMag. Momentan au cele mai mici preturi la anvelopele de iarna. Te mai sfatuiesc sa cumperi anvelopele impreuna cu jante pentru fiecare bucata,  ca la fiecare schimbare sa nu mai platesti bani un plus pentru inlocuirea anvelopelor. Schimbi roata si ai terminat.

Nu uita insa, o anvelopa de iarna, cumparata si pusa la timp pe masina, iti poate salva viata, sau te poate scapa de o cheltuiala.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DYR Online - Directorul tau web cu transfer de page rank