AMD Radeon Ares 3 290X ROG – o placa video de colectie

ares2

Cea mai puternic placa de gaming produsa pana acum, care se produce in “serie”, a ajuns in final si in Romania prin intermediul magazinului eMag. Aceasta placa de gaming Ares 4 de la AMD este o placa cu totul si cu totul speciala, atat din privinta specificatiilor cat si din privinta aspectului si a tehnologiei de realizare. Pana acum aveam placi video care utilizau ca sistem de racire ventilatoarele conventionale. Acum insa, capacitatea placilor video a crescut foarte mult, iar ori cat de multe ventilatoare ai pune pe ea, nu vor fi suficiente. Asa ca s-a trecut pe sistemul de racire bazat pe apa, care iti asigura cea mai “buna” temperatura atunci cand te joci orice joc la modul “extrem”.

Si placa ARES 3 290X are acest sistem de racire, care a capatat o atentie mare pentru producatorii de placi video care isi doresc performante duse la extrem. Placa video R9 290X are in dotare doua procesoare AMD Radeon Hawaii XT duse la o frecventa de 1030 MHz si o memorie RAM de 8GB DDR5 cu viteza de frecventa la 5.000 MHz. Datorita acestor specificatii, aceasta placa se incadreaza in gama placilor profesionale de gaming.

Pe partea de conexiune, placa este dedicata gameri-lor care prefera un singur slot, sa fie ocupat in cutie. Aici avem un port DVI, HDMI.DiplayPort si un conector de alimentare in configuratia 8 pini x3. Placa este mai buna cu 25% decat modelul 295X si are un sistem de racire cu 10% mai eficient decat aceasta.

Cei de la AMD au pus si putin suflet in aceasta si au realizat un design cat mai frumos si o carcasa cat mai rezistenta si cat mai compacta. Sunetul este redus cu aproape 50% fata de modelele anterioare. AMD mai promite o durabilitate de 5x mai lungat decat oricare alt model de placa video de pe piata.

Atentie mare a capatat si pachetul in care vine aceasta placa. Pe langa cutia din carton, avem si un “diplomat” elegant in care aceasta placa puternica este asezata.

ares

Acest model a fost produs in doar 500 de bucati, iar cateva din ele au ajuns si la noi in Romania. Placa video ARES 290X o poti cumpara de la eMag, care o au deja pe stoc. Atentie insa, stocul este limitat! Daca esti un gamer adevarat, aceasta este cea mai puternica placa video din lume pe care trebuie sa o ai atunci cand treci in lumea virtuala a jocurilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DYR Online - Directorul tau web cu transfer de page rank