Allwinner lanseaza procesorul Quad-Core pe 64-bit la doar 5$

Un nou mare producător de procesoare pentru tablete şi telefoane, Allwinner, a anunţat zilele acestea un nou procesor foarte ieftin, eficient şi care se bazează pe arhitectura 64-bit. Aşadar, următoarele procesoare ieftine, care vor fi pe tabletele care nu vor depăşi preţul de 300-400 Lei, probabil vor avea acest procesor Quad-Core, pe 64-bit.  Acesta utilizează 4 procesoare Cortex A53, de generaţie nouă, care vor lucra împreună cu chipsetul grafic Mali 400 sau cu un posibil nou model de la PowerVR.

allwinner

Acest procesor nou se remarcă prin consumul mic de energie, posibilitatea de a reda fişiere 4K conectivitate HDMI 4K, H.264 şi H.265. Totuşi cel mai important aspect, este că acesta poate suporta ultima versiune de Android 5.0, Lollipop. Asta înseamnă că în primele luni ale acestui an, vom avea primele tablete ieftine, care rulează pe 64-bit şi care vor fi echipate cu Android 5.0 Lollipop.

Tablete din România care au în dotare un procesor de la Allwinner, sunt cele de la UTOK. Acestea din păcate, nu vor primi update la Android 5.0. Dacă ne gândim puţin la preţul procesorului care nu depşeşte în nici un caz 20 Lei, la celelalte componente care la rândul lor nu depăşesc 50 Lei, ne face să realizăm că, costul total şi real al unei tablete este foarte mic. Producătorii locali, doar adaugă nişte taxe suplimentare de transport, precum şi un mic adaos, pentru ca profitul să crească putin cate putin. Eu sper ca cei de la UTOK, să aducă în cel mai scurt timp, tablete echipate cu acest model de procesor.

sursa: androidauth

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DYR Online - Directorul tau web cu transfer de page rank