Allview P6 Energy – review in detaliu

p6 ene

Noul smartphone lansat de Allview a ajuns acum căteva  zile pe mâna mea, pentru a fi testat din toate punctele de vedere. Pe această cale, ţin să le mulţumesc celor de la Allview pentru increderea şi ajutorul acordat. Cred că deja ştii despre ce este vorba: celebrul P6 Energy care şi-a făcut deja un nume popular datorită acumulatorului său foarte mare. Modelul face parte din familia P care se remarcă prin câteva aspecte foarte importante: preţ, calitate şi specificaţii. Toate aceste aspecte se reflectă foarte bine în noul model P6 Energy, care are de toate la un preţ foarte bun. Cu acest model, Allview are de gând să atragă foarte mulţi utilizatori care s-au săturat să fie tot timpul cu telefonul la încărcat – iar aici ma refer la foarte multă lume care spre exemplu are un iPhone 4S, un HTC One sau orice alt smartphone care are un ecran mare, un sistem de operare prost optimizat şi cu un acumulator mic. Din start, acest model o să fie o achiziţie foarte bună, iar pentru a te convinge, am să încep acest review cu specificaţiile sale:

 • procesor Quad-Core la 1,3 GHz pe 32-bit şi chipset MediaTek MT6582
 • procesor grafic Mali 400 MP Dual-Core cu OpenGL ES2.0
 • memorie RAM 1GB DDR3
 • diagonală de 5.o inch, rezoluţie 720P HD cu o densitate de 290 ppi
 • panel IPS HD cu multi-touch în 5 puncte şi 320dpi – OGS
 • cameră principală de 8MP cu rezoluţia maximă de 3264 x 2448 px
 • cameră secundara de 2 MP cu rezoluţia maximă de 1600 x 1200 px
 • sistem de operare Android cu versiunea 4.4.2 KitKat
 • Wi-Fi, Bluethoot 4.0, USB 2.0, OTG, 3G, microSD şi GPS cu A-GPS
 • senzor de lumină, compas şi proximitate
 • sunet DTS, Jack de 3,5 mm şi o mulţime de funcţii speciale

Unboxing

În cutia lui P6 Energy, avem accesoriile standard, unde amintim un cablu USB, un acumulator de perete şi pereche de căşti de tip “in-ear”. Lângă acestea, avem manualul de utilizare pe care îţi recomand să îl citeşti, un voucher de la BitDefender pe care la fel te sfătuiesc să îl foloseşti de îndată şi un cadou foarte bine venit din partea celor de la Allview – o folie de protecţie pe care trebuie să o pui de la prima utilizare. Despre acumulatorul de perete, pot spune că îţi face treaba foarte bine, iar mai jos vei putea găsi şi timpul de încărcare a telefonului.

Interfaţă

P6 Energy rulează pe versiunea de Android 4.4.2 KitKat şi este puţin personalizată cu câteva teme frumoase, de Allview. Lângă acestea, au fost adăugate foarte multe animaţii de tranziţie a ecranelor principale, precum şi posibilitatea de a le schimba cu un singur touch de pe widget-ul special. Tot de pe acesta, poţi schimba foarte uşor tema, şi wallpaperul în acelaşi mod simplu. Eu am observat totuşi la unele animaţii mai complicate, puţin lag – dar acest aspect îl vei întâlni la aproape orice smartphone care aceste animaţii. În rest, avem o interfaţă simplă, fluidă şi cu opţiuni de personalizare foarte precise. Probabil pentru acest model, Allview va lua în considerare un update la Android 5.0 Lollipop pe viitor.

Design şi construcţie

De la primul contact am observat că am de a face cu un smartphone foarte solid. Asta se datorează greutaţii sale destul de mare, care ajunge la 176 grame şi grosimii care ajunge la 10,3 mm. Dupa scurt timp am constatat că nu este chiar aşa de greu şi chiar asa de gros. Cei care au produs acest smartphone au ţinut cont de aceste două aspecte importante. Au ales materiale foarte bune şi au reuşit să facă un smartphone din 3 bucăţi principale. Primul ar fi capacul detaşabil din spate care are o flexibilitate foarte bună şi mai multe cleme pentru o prindere perfectă. A doua bucată ar fi scheletul central pe care avem componentele hardware şi restul. Ultima bucată ar fi ecranul, despre care spuneam că arată foarte bine şi îl completează în totalitate. Spre surprinderea mea, body-ul central este aproape identic cu cel de pe HTC One – asta înseamnă fără prea multă vorbă, un grip foarte bun, o margine plăcută la atingere şi un design foarte mişto. Însă nu sunt 100% convins dacă acesta este din metal sau plastic. Oricum este foarte solidă. Ca şi asemănare, pot aduce în discuţie pe Xiaomi Mi3 – şi acesta are un ecran separat de body.

img_20150125_142402

După primele ore de utilizare, grosimea şi greutatea ca şi puncte negative au dispărut din percepţia mea. P6 Energy este după părerea mea un HTC One cu un acumulator mai mare, căruia nu prea îi mai lipseşte nimic. Ba din contră, butoanele pentru blocare şi volum sunt mai bine poziţionate pentru a ajunge mai uşor la ele. Aici mai am de adăugat căteva cuvinte despre butoanele laterale. Din câte am observat eu, ele nu sunt din aluminiu sau orice alt metal, ci sunt din plastic. Un singur minus am găsit la ele şi acela ar fi nefixarea exactă în body-ul central. Adică avem un joc foarte mic.

În rest, telefonul stă foarte bine în mână, este bine rotunjit la fiecare colţ şi atent finisat. Stă chiar mai bine în mână decât telefonul meu Mi3. Cred că dacă o să îl scapi pe jos, sigur o sa reziste foarte bine, datorită faptului că este foarte compact.

Sub capacul telefonului avem un acumulatorul , care ocupă un spaţiu destul de mare şi care pentru prima dată este protejat de o carcasă din aluminiu. Poate şi din această cauză, telefonul nu se încălzeşte aproape deloc. Deasupra acumulatorului avem sloturile SIM 1 şi SIM 2 prevăzute cu două goluri care fixează foarte bine cartela SIM. La fel şi pentru indepărtarea lor, avem un spaţiu special făcut pentru a le împinge puţin spre exterior. Pe partea opusă avem slotul pentru microSD, pe care îţi recomand să îl ocupi cu un card microSD de clasă înaltă – vezi dacă îţi convine modelul acesta. În partea de jos, avem difuzorul care este protejat printr-o pânză fină care nu permite ca praful din exterior să pătrundă la el.

Cameră

P6 Energy stă foarte bine la acest capitol, deoarece are o cameră principală de 8MP şi una secundară de 2MP. Cu aceste două camere, vei putea surprinde cadre foarte bune în condiţiile de lumină foarte bună şi medie. La lumină slabă, camera din faţă parcă este puţin mai bună decât cea principală. Eu am reuşit să surprind destul de multe cadre şi clipuri video la diferite momente ale zilei, pe care o să le găseşti mai jos. Până să intrăm exact pe partea de filmare şi poze, trebuie să îţi atrag atenţia asupra aplicaţiei Cameră care m-a lăsat impreisonat. Sincer nu mă aşteptam la atâtea opţiune de fotografiere şi filmare din partea acestui smartphone.

Foto

Din momentul în care vei deschide aplicaţia cameră, vei observa ca ai un panou destul de generos, plin de  setări pentru partea foto. În primul rând avem posibilitatea de a captura cadre utilizând opţiunea HDR, care a devenit un must-have la telefoanele actuale. Pe lângă acesta, avem funcţia “Continuous shot” cu care poţi cuprinde de la 20 până la 99 de cadre pe secundă; opţiunea “Exposure” care o poţi modifica în funţie de preferinţa ta sau locul în care te afli; opţiunea ISO care pleacă de la 100 şi ajunge la 1600; funcţia “Anti-flicker”, precum şi cele trei opţiuni principale: “saturaţie, luminozitate şi contrast”. Lângă meniul setări avem Alte 4 opţiuni foarte utile unde enumerăm:

 1. “Panorama”, “Best Face”, “Face Beauty”, “EV Bracke shot”
 2. “Touch shot”, Gesture Shot”, “Smile shot”
 3. Opţiunile pentru alb: incadescent, fluorescent, innorat, umbră, înserat
 4. Opţiunile pentru efecte directe: sepia, mono, negativ, aqua, blackboard şi whiteboard

Cu aceste toate, vei putea surprinde poze foarte bune, indiferente de situaţie. Timpul de capturare este foarte scurt, iar funcţia “auto-focus” îşi face treaba imediat ce semnalează o diferenţă de contrast.

Desigur am făcut şi câteva poze pe care le-am pus mai jos. La toate am setat calitatea maximă, unde intră rezoluţia de 8MP şi câteva cadre HDR. Printre cele de mai jos, avem 2 făcute cu camera frontală.

HDR activat vs dezactivat

Video

Pentru partea video, avem setări destul de numeroase, iar aici amintim de: calitatea video care se poate alege din cele 4 categorii – “fine”, “high”, “medium”, “low”; posibilitatea de a modifica timpul de expunere de la “-3” la “3”;  durata videoclipurilor pe care o putem seta în funţie de memoria disponibilă pe card sau telefon; oprirea microfonului dacă suntem într-o zonă aglomerată cu mult zgomot; precum şi principalele opţiuni “sharpness”, “hue”, “saturaţie”, “contrast” şi “anti-flicker”. La fel avem lângă setări, 2 opţiuni la care se ajunge foarte rapid, folosind doar un singur touch pe ecran. Este vorba despre efectele directe şi luminozitate. Filmarea se poate face utilizând şi camera frontală, la o rezoluţie acceptabilă. Aceasta ar fi partea video de cameră, care m-a lăsat impresionat. Uneori am observat la partea de setări, puţin de lag care nu îmi dau seama de unde ar putea proveni. Per total, totul se miscă foarte ok.

Acum să trecem la partea de clipuri făcute cu camera principală, mai puţin filmări cu camera secundară (am să fac şi cu camera frontală căteva clipuri în curând). Cu camera de 8MP am reuşit să fac clipuri de bună calitate, atât pe lumină bună, cât şi pe lumină slabă. Mai jos aveti pentru fiecare rezolutie, cate un clip. La fel ca şi în modul fotografiere, luminile care apar în cadru pe direcţia obiectivului, îţi cam dau bătai de cap. Nu am reuşit să fac focus pe nici un punct de lumină.


Ecran si acumulator

Cele mai bune puncte pe care acest smartphone le are sunt ecranul şi acumulatorul. De aici am observat că nu orice smartphone scump are un ecran bun. Am avut ocazia scurtă să îl compar cu ecranul lui Galaxy S5 şi am tras următoare concluzie: P6 Energy are unghiuri mai bune, luminozitate foarte puternică chiar şi pe minim, precum şi culori mai naturale – adică culoarea alb este de-a dreptul alb, iar negrul este la fel de bun ca şi pe S5. Bineînţeles l-am comparat şi cu ecranul lui Xiaomi Mi3, adică cu telefonul meu şi am observat că are culori mai vii, mai puternice şi puţin mai reci.

Ecranul are o densitate foarte bună, la ceea ce nu mă aşteptam din partea lui. Mă gândeam că la cei 5.0 inch din diagonală, o sa am parte de o densitate medie a pixelilor, dar din fericire m-am înselat. Am mai observat sticla de tip OGS şi faptul că senzorul de lumină îţi face treaba foarte repede. Era chiar stupid din partea producătorului să nu pună un senzor de lumină şi proximitate, pe un asemenea smartphone generos. La fel ca şi la telefonul meu, sticla este de o calitate foarte bună, pare foarte rezistentă. Oricum, cei de la Allview îţi pun în cutie o folie de protecţie cadou. De apreciat este şi acurateţea touch-screenului precum şi faptul că nu preia amprentele foarte rapid. Din punctul meu de vedere, luminozitatea ecranului este atăt de bună încât, la mediul din casă trebuie setată pe minim – ceea ce îţi oferă un consum şi mai mic de energie.

Despre acumulator, sunt foarte încântat. Când am primit coletul cu telefonul, l-am deschis şi am văzut că acumulatorul mai are doar 50% din el şi mă gândeam că nu o sa reziste la primul contact cu mine. Însă m-am înşelat foarte tare. Am pus cartela SIM în el, am setat luminozitatea aproape de mijloc, deoarece nu prefer o lumină puternică pentru că mă deranjează la ochi. Am început să îmi setez contul, am instalat o grămadă de aplicaţii, de exemplu cele de tip benchmark, jocuri şi altele, toate folosind reţeaua Wi-Fi de acasă. Toate acestea s-au întâmplat cam pe la ora 16.  Spre seara am ieşit prin oraş, unde m-am gâdit să inregistrez ceva clipuri şi ceva poze pentru acest articol. Zis şi făcut. Am făcut 15 clipuri de 30 secunde la diferite rezoluţii, precum şi 80 de poze cu diferite setări, la care mai adăugăm şi LED-ul. După toate acestea, am ajuns acasă şi am constatat că mai am 20% şi ceva din acumulator.

Atunci am decis, că trebuie să fac ceva să termin acumulatorul pentru ca să pot să verifici căt de mult rezistă în timp. Aşadar, am intrat din nou pe Wi-Fi, pe Youtube şi m-am pus la nişte seriale pe care le urmăresc de ceva vreme. Înainte de culcare, mai aveam 13% din acumulator. A doua zi dimineaţa, am fost şi mai hotărăt să îl descarc, punând luminozitatea la maxim şi conexiunea wireless activă. L-am ultilizat mai mult pe mesaje şi pe reţelele de socializare. După căteva ore bune, pe la ora 15 am mai avut 3-4% din baterie. În sfărşit am reuşit să îl descarc aproape complet. La ora 16 fix l-am pus la încărcat iar la două ore de încărcat, acumulatorul a ajuns la 56%. Cred că ciclul normal de încărcare ajunge chiar până la 3 ore jumate.

(update 1)

Iată că acum 3 zile si 20 de ore telefonul a ajuns să fie încarcat 100%. Totul a durat aproximativ 3 ore şi jumătate, după cum am estimat eu. Din punctul meu de vedere, un timp de încărcare pe măsura acumulatorului de 5.000 mAh. La Xiaomi Mi3, care are un acumulator de 3.000 mAh, am un timp de încărcare care ajunge la 2 ore şi aproape 15 minute.  Aşadar, în primele două zile de la încarcare, am folosit telefonul doar câteva ore pe zi – maxim 3-4 ore în care doar verficam un mail şi intram puţin pe reţelele de socializare. A treia şi în cele 20 de ore am început să îl folosesc mai intens – adică l-am luat cu mine la facultate, prin oraş şi seara la plimbare. Am mai facut poze pe care nu le-am publicat mai jos, precum şi mai multe clipuri personale. Luminozitatea, în ultimele două zile nu a trecut de 30-40% indiferent de mediul înconjurător.  Până acum, acumulatorul acestuia s-a descurcat foarte bine şi sunt foarte impresionat de autonomia acestuia. Îmi mai rămâne 37% din acumulator pentru zilele următoare, după care am să revin cu un update la acest capitol.

(update 2)

În sfărşit am reuşit să termin acumulatorul de 5.000 mAh în 5 zile si 20 de ore la o utilizare normală. Sincer nu mă aşteptam ca acesta să reziste încă 2 zile şi ceva, după ce l-am folosit în modul meu. Tot în aceste ultimele 2 zile şi 20 de ore, am avut luminozitatea destul de scăzută, fiindcă acest panel de pe P6 Energy este foarte luminos. Am păstrat luminozitatea sub 30-40%. In aceste momente, telefonul ruleaza testul de baterie AnTuTu Battery Test, iar rezultatele am să le public de îndată ce se termină.

Si a venit momentul pentru rezultatele finale la capitolul test baterie. Din rezultatele aplicatiei AnTuTu Battery Test, reiese următorul fapt: Allview P6 Energy are cel mai bun acumulator de pe piaţă – probabil chiar şi din lume – cele 10.051 de puncte din această aplicaţie, il clasează pe Energy P6, pe primul loc, peste modelul de la Lenovo S920 şi altele. Din câte mai putem observa, Mi3 se clasează mult sub acest model, iar dintr-un simplu calcul pot spune că autonomia lui P6 este dublă decăt a lui Mi3 –  asta în condiţiile în care Mi3 mai rezistă 3 zile la o utilizare normală.

Cât despre acest test în sine, poţi observa că a început la ora 17 fără un sfert şi s-a terminat la ora 21 şi un sfert. În tot acest timp, am făcut trei screen-shoturi în care am surprins diversele temperaturi ale telefonului, precum şi cele 3 teste principale: test cu procesorul solicitat la maxim; test web browsing cu Wi-Fi activat; test gaming şi un test de video playback pe care nu am reuşit să îl surprind. Bateria a pornit de la 93% şi a ajuns la 32%, iar pe toată durata acestuia, ecranul a fost la luminozitate maximă şi nu s-a stins deloc. Desigur am avut şi multe notificări in background pe care le-am rezolvat.

Pe lângă acestea am mai observat că pe toată durata testului, indiferent de moment, telefonul nu a depăşit temperatura de 40-41 grade Celsius. În concluzie pot spune că la o solicitare maximă P6 Energy a consumat ~60 de procente din acumulator într-un interval de ~>4 ore.

Cât despre cele 5 zile şi 23 de ore, pot spune că reflectă din toate punctele de vedere o utilizare normală – adică avem o conexiune la internet de cel mult 2 ore pe zi, ne jucăm mai puţin de o jumate de oră pe zi, setăm o luminozitate potrivită pentru ochiul nostru şi facem maxim 10 poze pe zi.În imaginile de mai jos avem şi partea de Power Optimizer, care este o aplicaţie pre-instalată foarte utilă, care îţi spune mai multe despre baterie. Însă din poze reiese că timpul de încărcare estimativ este de aproape 5 ore, iar timpul total de folosire ar ajunge la 65 de ore. Desigur timpul de încărcare l-am menţionat mai sus şi cele 65 de oare sunt pentru un utilizator aproape de normal.

Probabil că dacă telefonul mai rămânea mai mult timp la mine in teste, puteam să îl folosesc mai intens. Dar oricum cred că face faţă 2-3 zile la orice tip de utilizator. Per total, acest model de la Allview are cea mai bună baterie de pe piaţa de smartphones. Cu încredere poţi să te bazezi pe bateria acestuia.

Performanţă

La acest capitol, P6 Energy se încadrează în clasa de mijloc. Adică avem o memorie RAM de 1GB, un chipset grafic specific anului 2014 şi un procesor care ar sări puţin din această clasă. Frecvenţa procesorului este setată astfel încăt totul să ruleze fără nici o problemă şi pentru a avea un consum mic de energie. Telefonul se comportă foarte bine pe partea de interfaţă cu mici agăţături care sunt permise şi acceptabile pe aproape orice smartphone –  adică şi pe un S5 sau Mi3 avem în unele momente căte un frame lipsă la animaţiile complexe. Din punctul meu de vedere, rezultate in benchmark sunt bune şi pot spune că acest model va face faţă tuturor încercărilor tale din viaţa de zi cu zi. Nu vei fi dezamăgit de performanţa acestuia.

Un alt aspect foarte important pe care l-am observat în momentul când am instalat jocurile, aplicaţiile de tip benchmark şi le-am testat, a fost faptul că nu am simţit căldură aproape deloc pe spatele acestuia. Desigur nu m-am jucat pe el până la descărcarea completă a bateriei, fiindcă atunci este predispus la o temperatură mare, datorită solicitărilor foarte mari. Nu îţi recomand pe nici un smartphone să te joci pe el, până ce se opreşte singur.

Aplicaţii

La capitolul multi-tasking, telefonul se comportă foarte bine. Am reuşit să ies din jocuri foarte rapid şi la fel am reuşit să revin la ele. Bineînteles, acestea au fost puse pe pauză. La partea de aplicaţii, de exemplu Facebook care a primit recent un update foarte important care utilizează foarte multe resurse, telefonul se descurcă acceptabil. Adică primele preluări de date se face puţin mai greu, după care totul revine la normal şi avem frame-urile fluide. În schimb aplicaţia Twitter sau Instagram se încarcă şi rulează fără nici o problemă. Chiar şi pe telefonul meu Mi3, am unele scăpări de frame pe Facebook. Cât despre Facebook Messenger, pe P6 totul se miscă foarte bine. Mâ gândeam că o sa am ceva probleme cu acesta, dar se pare că nu sunt.

La partea de gaming, am să revin zilele acestea cu un clip pe Youtube, în care am să va prezint cum se descurcă P6 Energy în diferite jocuri pe care le ştiu eu că cer specificaţii bune. O să vedeţi şi în cazul jocurilor, cum se descurcă la partea de multi-tasking şi dacă pot o sa mai pun un clip în care am să testez viteza la internet pe 3G şi Wi-Fi.

Puncte pozitive

 • ecran mare şi luminos – standard pentru 2015
 • acumulator foarte bun – cea mai bună autonomie
 • versiune de Android nouă – KitKat
 • posibilitatea de a extinde memoria internă
 • optimizare soft de calitate
 • design premium – foarte compact
 • sunet foarte bun, certificat DTS
 • preţ atractiv din toate punctele de vedere

Puncte negative

 • butoanele laterale
 • butoanele capacitive nu sunt luminate
 • camera slabă pe timp de noapte

În concluzie, Allview P6 Energy este un smartphone care se adresează strict celor care îşi doresc o autonomie foarte mare, preocupaţi de călătorii şi tot felul de chestii care presupun deplasări pe perioade de timp lungi. Din punctul meu de vedere, cei de la Allview au făcut un lucru foarte bun pentru că au reuşit să aducă în România un smartphone pe care eu îl aşteptam de foarte multă vreme şi cred că şi mulţi dintre voi. Eu m-am săturat să tot pun telefonul la încărcat – dar cu acest P6 plin de energie, am uitat de acest lucru. Cred că ar fi timpul ca utilizatorii de iPhone sau Samsung să încerce acest model de la Allview.  Ca şi recomandare, P6 Energy face toţi banii.

Preţ şi disponibilitate

Comments

 1. By Dani

  Reply

  • By Adrian

   Reply

 2. By ionutzzz

  Reply

  • By Adrian

   Reply

 3. By Alex

  Reply

  • By Adrian

   Reply

  • By Sandu

   Reply

  • By Sandu

   Reply

 4. By Sorin

  Reply

 5. By adi

  Reply

 6. By stefan

  Reply

 7. By stefan

  Reply

 8. By Sandra

  Reply

 9. By erdelyady

  Reply

 10. By hora

  Reply

 11. By Jucarie

  Reply

  • By Adrian

   Reply

 12. By Radoaica Danut

  Reply

 13. By Mirel

  Reply

  • By Adrian

   Reply

 14. By Alex

  Reply

 15. By Leo

  Reply

  • By Adrian

   Reply

 16. By Melita

  Reply

 17. By adi

  Reply

 18. By rusu

  Reply

 19. By adrian

  Reply

 20. By rusu

  Reply

 21. By gabriela

  Reply

  • By Mihai

   Reply

 22. By Viorel

  Reply

  • By Mihai

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DYR Online - Directorul tau web cu transfer de page rank