5 carti care merita sa le citesti inainte de a vedea adaptarea cinematografica

1.Al cincilea val de Rick Yancey

Atunci cand extraterestrii (sau Ceilalti, cum sunt numiti de pamanteni) invadeaza Terra si incep sa distruga omenirea prin patru Valuri de dezastre, Cassie, o adolescenta de 16 ani, isi pierde subit parintii. Innebunita de durere, unica sa familie ramane fratele sau mai mic, Sam, iar cand acesta este luat de Armata Statelor Unite, Cassie va porni intr-o aventura pe viata si pe moarte, ferindu-se de Ceilalti si evitand sa ia contact cu orice persoana. Dar cand il intalneste pe Evan Walker, un personaj misterios si singuratic, planurile ii sunt date peste cap. Cine este acest baiat misterios care se ofera sa o ajute in cautarea fratelui sau? Va reusi Cassie sa opreasca al cincilea val? O lectura alerta cu personaje sugestive, cartea ne ofera o savuroasa poveste despre sacrificiu si iubrea de frate.

Cumpara cartea AICI

2.Miss Peregrine de Ransom Riggs

Actiunea incepe atunci cand Jacob, un tanar de saptesprezece ani se trezeste intr-un orfelinat abandonat pe insula Welsh. Intreaga sa viata de familie este invaluita de un sentiment de mister, iar atunci cand intra in orfelinatul “pentru copii deosebiti” al domnisoarei Peregrin simte ca ceva il impinge tot mai adanc in interiorul casei, iar aflarea adevarului devine iminent. O poveste infricosatoare care va va aduce in culmile suspansului. Merita citita inaintea aparitiei filmului pe marile ecrane.

Cumpara cartea AICI

3.Daneza de David Ebershoff

Un roman delicat, dar in acelasi timp rafinat a unui personaj in cautarea propriului sine atunci cand exteriorul este total diferit de ceea ce acesta simte in interior. Cu alte cuvinte: un om nascut in corp de barbat, dar cu spirit autentic de femeie, “Daneza” spune povestea  lui Einar Wegener, sot al unei ariste cunoscute, care printr-o simpla favoare facuta sotiei sale isi descopera cele mai ascunse dorinte. Inspirate din faptele reale ale anului 1920, in Copenhaga, se naste povestea lui Lili Elbe, una dintre primele transsexuale din lume. Desi este un subiect tabu, greu de abordat, autorul reuseste sa evidentieze grija, iubirea si sacrificiul: o sotie dispusa sa faca orice pentru barbatul pe care il iubeste, dar si drumul anevoios catre fericire.

Cumpara cartea AICI

4.Locuri intunecate de Gillian Flynn

Dupa ce Gillian Flynn a avut un succes rasunator cu filmul “Fata disparuta”, decide sa aduca pe marile ecrane si thrillerul psihologic “Locuri intunecate”, o poveste care iti da fiori, o drama misterioasa care te va atrage si te va intriga in acelasi timp. „Plasat intr-un decor sumbru din Midwest, Locuri intunecate descrie existenta sordida a indivizilor lipsiti de moralitate intr-un stil la fel de fascinant precum cel al lui Truman Capote in Cu sange rece.“ ne informeaza Daily Mail. Povestea incepe atunci cand mama si surorile lui Libby Day sunt omorate, iar fratele sau mai mare este arestat pentru aceasta crima. Dar cand Libby decide sa investigheze cazul impreuna cu o societate pasionata de crime celebre, isi da seama ca nimic nu e ceea ce pare si va fi nevoita sa fuga din calea ucigasului familiei sale.

Cumpara cartea AICI

5.Camera de Emma Donoghue

Aceasta este povestea unui copil care si-a petrecut intreaga sa viata intr-o camera mica in care locuieste impreuna cu mama lui (sau cum o numeste baietelul, “Ma”). “Ma” a incercat sa ii ofere acestuia o viata cat a putut ea de frumoasa, desi pe durata ultimilor sapte ani a fost prizoniera Batranul Nick. Pana cand, aceasta pune la cale un plan de evadare. Vor putea ei sa scape din mainile lui Nick? Va vedea micutul Jack ce se ascunde in spatele usii inchise si a celor patru pereti? O poveste despre dragostea materna si captivitate. Un roman nominalizat la Man Booker Prize si cu un film de exceptie.

Cumpara cartea AICI

Poti cumpara orice carte accesând orice link de afiliere portocaliu din acest articol. Sper sa te bucuri de ele ! Multumesc !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DYR Online - Directorul tau web cu transfer de page rank