3 tablete pe care trebuie sa le aiba studentii

Anul universitar a inceput si de aceasta data, intr-o perioada mai putin placuta sau care sa iti dea energia de care ai nevoie pentru orice inceput. Luna Octombrie aduce temperaturi scazute, vreme ploioasa si un mare regret pentru vara ce a trecut. Insa nu trebuie sa ne lasam cuceriti de anotimp, ci trebuie sa tinem capul sus si sa infruntam inca 1 an ( sau primul ) universitar. Majoritatea tinerilor merg pentru prima data la o facultate si nu prea stiu cu ce se mananca. Astazi eu am pregatit un articol mai putin obisnuit, in care, dupa experienta avuta la Universitatea Tehnica din Cluj, o sa iti recomand urmatoarele ” rechizite” de care ai nevoie pentru a incepe “faculta” cu mai mult zambet pe buze si cu increderea ca o vei termina cu bine.

note

Exista insa trei mari categorii de facultati pe care eu le consider cele mai importante: facultatea de drept, facultatea de medicina si facultatea de constructii. Cam spre aceste 3 facultatii se indreapta tinerii din intreaga tara. Acum eu am ales in functie de facultatea pe care o alegi, cate o tableta pe care o consider ca iti reprezinta alegerea facuta.

Tableta pentru studentii de la Constructii

Aici stim ca se fac multe calcule, iar viteza de procesare a datelor este foarte importanta. Desenele si schitele necesita un procesor grafic puternic, iar bagajul de date trebuie stocat pe o memorie interna mare. Avem nevoie de calcule complexe, deci de procesoare Intel.  In plus, un inginer, trebuie sa mai iasa din cand in cand si pe santier, deci are nevoie de o tableta rezistenta. Pentru toate aceste aspecte, am ales tableta Asus Transformer Book T100TA care are in dotare un procesor Intel, 2GB RAM si 64GB memorie interna care se poate extinde pana la 500GB. Inginerii vor fi nevoiti sa scoata din buzunar o suma destul de mare pentru aceasta tableta. Totusi pentru cei care abea acum isi incep facultatea si au un buget mai mic, le recomand  tableta Allview Viva i7 echpata cu procesor Intel si 1GB memorie RAM.

Pentru studentii de la Drept

Cei de la drept sunt remarcati prin: prezenta puternica, eleganta si un stil aparte de a motiva. Datorita faptului ca ei au cursuri foarte mari ca si volum si necesita o invatare aproape pe de rost, eu le recomand o tableta cu ecran de tip IPS, pentru unghiuri foarte bune, o diagonala de 7-8″ care se asemana cu cea a unui ebook si o rezolutie cat mai mare. In aceasta categorie am gasit tableta Samsung Galaxy Tab Pro T325 care promite cea mai buna rezolutie, un aspect elegant, premium si spatiu de stocare mare, pentru toate cursurile ( sau pozele de la cursuri ). Majoritatea care se indreapta spre aceasta facultate sunt de gen feminin, iar pentru ca orice fata sa fie multumita, tableta T325 iti promite cele mai bune selfie-uri cu camera frontala de 2MP sau cu cea de 8MP din spate. In plus, aceasta are o grosime de doar 7,2 mm.

la Medicina

Si la aceasta facultate avem foarte multe fete care se inscriu, iar aici vorbim de 75% din totalul celor care se inscrie. Deci aici trebuie sa vorbim despre tablete premium, elgante si care incap in cea mai mica poseta. La medicina se face multa practica si masterul este inclus in cei 6 ani de pregatire. Pentru toti acesti ani, iti va trebui o tableta foarte puternica pe partea de specificatii si care sa iti permita simularea unor aspecte din viata reala. Pentru asa ceva, eu iti recomand cea mai puternica tableta, pe care o poti considera si laptop  si ebook, sau orice altceva. Samsung Galaxy Note PRO P905 este momentan cea mai puternica tableta la ora actula, disponibila pe piata din Romania. Inclinam totusi spre un iPad Air, dar acesta nu are autonomia necesara pentru toate cursurile care se tin intr-o zi la medicina.

Studentilor  de la litere, le recomand un ebook reader de la Kindle. Pentru ceilalti stundeti de la diferite facultati, le recomand sa se uite peste oferta celor de la eMag, fiindca doar acolo vor gasi cele mai bune preturi la tablete + cateva reduceri in fiecare zi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DYR Online - Directorul tau web cu transfer de page rank