Pareri despre noul Xiaomi Redmi 5 Plus

Acum câteva zile am returnat un Xiaomi Redmi 5 Plus datorită faptului că nu avea un ROM oficial pe el, iar acum aștept să îmi returneze banii înapoi. L-am cumpărat de la QuickMobile, iar mai multe despre întâmplarea nefericită am scris aici. Pe lângă acestea, mai pot adăuga câteva păreri despre partea de retur a celor de la QuickMobile, despre care am o părere ok.

Pentru a returna telefonul Redmi 5 Plus am completat chestionarul de pe service-return.com, iar după câteva zile, a venit curierul; mai exact, cuierul a ajuns după 2 zile, timp în care o tipă de la service return actualiza pe site cum că, trimite curierul pentru ridicare + că îmi trimitea mail în care îmi cerea adresa de ridicare, aceasta fiind completată ulterior de către mine. După ridicarea coletului, nu am primit nici un mail de recepționare a coletului, ci a trebuit să trimit eu un mail și să întreb. Ei bine, toate bune și frumoase, iar eu mai trebuie să aștept livrarea banilor în cont; cel mai probabil, trebuie să îmi trimită banii după ”formula” lor: dacă de luni până joi s-a recepționat coletu ( valabil pt mine), vineri ar trebuii să îmi trimită banii; nu s-a întamplat, ci cred că trebuie să aștept până săptămâna următoare. Pe lângă această paranteză, am să scriu câteva păreri despre noul Xiaomi Redmi 5 Plus.

Înainte de toate, precizez că cei de la QuickMobile nu sunt vinovați pentru că mi-au trimis un Redmi 5 Plus cu soft neoficial; probabil cei care au instalat ROM-ul internațional, au instalat o versiunea neoficială a acestuia. Detalii despre ele, le poți citi mai sus. Acum să revin la partea de păreri pentru Redmi 5 Plus.

Scurt review și păreri despre Xiaomi Redmi 5 Plus

La partea de construcție, pot spune că este un smartphone foarte bine făcut, cu colțuri frumos rotunjite, ceva mai subțire decât Redmi Note 4. Materiale de bună calitate, cu spate metalic la mijloc și 2 zone din plastic, la partea superioară, respectiv inferioară. Nu se simte diferență între ele și sunt bine îmbinate. La partea din față, avem un ecran mare, cu aspect 18:9 care mi-a plăcut foarte mult. Marginile sunt mult mai subțiri decât la telefoanele normale și se poate asemâna foarte bine cu un Galaxy S8. Este deja un trend să lansezi telefoane cu ecran 18:9; deja avem modelele populare de la Huawei, Honor 7X, Huawei Mate 10 Lite și Galaxy A8 2018. Din punctul de vedere al construcției, se poate asemâna foarte ușor cu Mate 10 Lite; are același tip de butoane laterale, aceeași carcasa metalică și același ecran mare și frumos. Pentru construcție, aș acorda nota 9,5/10 pentru acest Redmi 5 Plus.

Ceea ce nu mi-a plăcut atât de mult, este calitatea ecranului. Încă de la prima utilizare am observat că ecranul nu este cel mai luminos, iar unghiurile de vizualizare nu sunt atât de bune, cum trebuiau să fie; există modele mai ieftine, care stau mai bine la acest capitol. Din ceea ce am citit pe internet despre calitatea ecranului la Xiaomi Redmi 5 Plus, pot spune că există posibilitatea ca aceste modele cu ROM neoficial să beneficieze de un ecran inferior la partea de calitate; încă nu pot confirma acest lucru 100%.

Pe partea software, totul se miscă foarte bine, acesta având Android 7.1.x și MIUI 9, versiunea 9.2.0.2. Pentru a verifica dacă este un rom oficial sau nu, conectează telefonul la Wi-Fi și în câteva minute îți va apărea pe ecran o notificare care îți spune că este instalat un soft neoficial; nu se poate scoate cu nici un ”fix” de pe net; le-am încercat pe toate. În afară de QuickMobile, Xiaomi Redmi 5 Plus este listat spre vânzare de următoarele magazine:

Nu pot să îți spun cu siguranță care magazin are telefonul cu soft original, dar poți încerca. Eu am transmis celor de la QM să fie atenți cu acest model și probabil au rezolvat problema. Poți verifica dacă este un soft oficial, doar dacă ai telefonul în mână. Din specificațiile de pe ne, nu poți să îți dai seama dacă este cu soft oficial sau nu. Probabil furnizorul de la care sunt aduse aceste modele, te poate lămuri sau să lămurească magazinele de la care îl cumperi.

Pe partea de performanță, pot spune că Redmi 5 Plus se mișcă excelent. Eu am achiziționat versiunea cu 4GB RAM si 64GB meorie internă. Acesta are procesorul Spadragon 625 si Adreno 506, chipseturi care încă sunt valabile pentru 2018, din punctul meu de vedere. Pentru prețului lui Xiaomi Redmi 5 Plus, nu ai altă alternativă mai performantă și mai bună, din toate punctele de vedere, pe piață, la ora actuală. Honor 7X este ceva mai scump decât acesta, iar Mate 10 Lite este cu 450 Lei mai scump.

Ceea ce m-a surprins la acest model, a fost autonomia acestuia. Bateria de 4.000 mAh este foarte bine optimizată, iar aici pot spune că am folosit telefonul o jumătate de zi în vederea soluționării ROM-ului neoficial, iar bateria abia dacă s-a descărcat 10%. Cred că este unul din cele mai buna la partea de autonomie, chiar mai bun decât multe alte telefoane care depășesc 1.500 Lei. Din punctul meu de vedere, banii dați pe Xiaomi Redmi 5 Plus au fost o afecere foarte bună, iar de îndată ce prind unul cu ROM oficial, am să îl comand ori de la iTGalaxy ori de la eMAG.

Pentru a cumpăra acest telefon, poți folosi orice link din acest articol ! 

Comments

 1. By Florin

  Reply

  • By Adrian

   Reply

 2. By liviu

  Reply

  • By Adrian

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DYR Online - Directorul tau web cu transfer de page rank