Cuburi si caramizi de joaca pentru copii – cele mai bune recomandari

Cuburile și caramizile de joaca pentru cei mici sunt la foarte mare căutare, datorită faptului că pot fi cumpărate pe post de cadou sau o simplă jucărie educativa și interactiva. Majoritatea magazinelor vând cuburi și cărămizi din diferite materaile, care uneori pot fi dăunătoare copiilor mici; unele din ele aduc aceste piese de jucărie direct din China, iar rezultatul poate fi unul periculos, datorită materalelor de proastă calitate.

Personal, cunosc un caz în care un copil a primit cadou o cutie de cuburi de joaca, iar materalul din care erau făcute, era foarte prost; pur și simplu erau fabricate din material lemnos, care se așchia foarte ușor; rezultatul ? copilul a rămas cu mici înțepături de lemn care i-au intrat sub piele. Cred că nu vrei să pățească așa ceva copilul tău! Pentru a evita astfel de pericole, îți recomand să te uiți puțin peste recomandările mele în materie de cuburi și cărămizi de joacă pentru copii.

Cum alegem cele mai bune cuburi si caramizi pentru copii ?

Prima chestiune care îmi trece prin minte este alegerea unui magazin de incredere pentru astfel de jucarii pentru copii. În România există multe magazine online, care vând astfel de produse, însă doar câteva aș recomanda eu personal; se pot menționa magazinele eMAG, nichiduța, chicco și bestkids. De la aceste magazine ai garanția că vei cumpăra cuburi și căramizi de calitate, sigure, pe care le pot folosi copii în deplină siguranță.

A doua chestiune face referire tot la calitatea acestora, care se ține străns legat de magazinul de unde le cumperi. Mai mult, la magazinele menționate mai sus, ai garanția că le poti returna într-un timp foarte scurt și foarte rezonabil, fără probleme. Pe lângă aceasta, mai trebuie să ții cont de prețul acestor jucarii pentru copii, preț care uneori este destul de rezonabil. Preferabil ar fi un pachet de cuburi și cărămizi de minim 30-40 lei, funcție de numărul lor din cutie sau din pachet.

O ultimă chestie de care trebuie să ții cont, este alegerea cuburilor și cărămizilor după vărsta copilului tău. Pentru copii sub 6 luni sunt o anumită categorie de cuburi, iar pentru cei până la 1-2 ani, altă categorie, iar pentru cei mai mărișori, altă categorie. Nu recomand cuburi de dimensiuni mici, gen 1-3 cm, pentru copii mici, pentru că există riscul de a le înghiți foarte ușor.

Cele mai bune cuburi și cărămizi pentru copii

  1. Blocuri din lemn cu 50 elemente Sun Baby – 59 Lei

Acest pachet este fabricat din material lemnos, frumos finisat și bine îmbinat, fără piese mici care se pot desprinde de pe ele.  Sunt frumos colorate și decupate în diferite forme de animale și figuri geometrice, pe care copilul le poate asambla. Este foarte bine gândit pentru dezvoltarea personala a copilul cu privire la animale și figuri geometrice. Cutia include un total de 50 de blocuri din lemn, la un preț foarte bun și atractiv.

2. Set de constructie – Lumea literelor – 67 Lei

Set de cuburi cu 27 de piese din materiale ecologice, fabricate special pentru a fi prietenoase cu pielea copilului. Acestea sunt decorate cu diverse numere și diverse culori care poti fi ușor interpretabile pentru cei mici și în același timp educative. Se pot combina astfel încăt să obții o mașină sau orice alt tip de animal, , care îi trece prin minte la copil. Au dimensiuni destul de marei, iar pericolul de înghițire dispare complet. Acestea sunt recomandate la copii de 1,5-6 ani.

3. Set Hape Sortator si 101 cuburi minunate – 79 Lei

Unul din cel mai bun set de cuburi și cărămizi pentru copii mici este modelul cu sortator. Cu acest dispozitiv ingenios, copilul va prinde mai bine și va recunoaște mai repede formele geometrice, prin simplul fapt că va trebuii să le sorteze prin acele orifici speciale pentru fiecare figură geometrică. Pachetul vine cu cutie specială pentru sortare și finisaje foarte bune, prietenoase. Sistemul de sortare este finisat atent, astfel încăt să nu existe posibilitatea de a se zgăria sau chiar tăia în marginea acestuia. Cu acest pachet, se dezvoltă cel mai rapid, partea de creativitate, motricitate și recunoaștere a figurilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DYR Online - Directorul tau web cu transfer de page rank